Тетовирањето е древна практика која се применува насекаде низ светот. Благодарение на современиот развој на технологијата на тетовирање, тетоважите се поживи и поинтригантни од било кога. Иако некои можеби ги претпочитаат потрадиционалните стилови, некои уметници ги поместуваат границите на тетовирањето создавајќи фотореалистични слики врз кожата на нивните клиенти.

Еден таков уметник е Валентина Ријабова од Санкт Петерсбург која создава неверојатно живи цртежи и портрети. Нејзината работа вклучува портрети на славни личности, познати сцени од филмовите, животни и портрети на саканите. Секое дело се карактеризира со впечатлива боја и макотрпно внимание на деталите. Еве неколку примери за нејзината умешност.

tatu01 tatu02 tatu03 tatu04 tatu05 tatu06 tatu07 tatu08 tatu09 tatu10 tatu11

Сподели на Facebook
пати видено