Моника Ли не е фотограф, што нема да ви се верува кога ќе ги погледнете нејзините дела. Наместо да ги слика нејзините модели со серија чкрапања, таа го користи својот молив за трпеливо и макотрпно да го предаде секој детал.

Уметницата ги објавува овие неверојатни цртежи инспирирани од вистинскиот живот на нејзиниот Фејсбук и Инстаграм. Таа се фокусира на најмалите нешта од нашиот свет, нешта кои нашите очи ги пропуштаат и кога се пред нас. Дела кои навистина го одземаат здивот. Гледањето во очите на овие илустрации во графит се чини речиси премногу интимно, но исто така и не можете да го тргнете погледот од нив.

„Алиса“

desktop-1412629998

Моника го снима и процесот на цртање, покажувајќи како секој детал си доаѓа на место.

desktop-1412629909

„Себастијан“

desktop-1412629914

Секое влакненце, секоја пора и пега е речиси оживеана

desktop-1412629912

Споредете го цртежот на Моника…

desktop-1412629922

…со оригиналната фотографија на фотографот Мартелин Мистад

25-photografer-marteline-nystad

„Макалан“

desktop-1412629918

desktop-1412629917

Исто така навлегува и во светот на птиците

desktop-1412629927

„Макао “(Ара)

desktop-1412629922 (1)

„Петел“

desktop-1412629928

Сподели на Facebook
пати видено