Англичанинот Клив Медисон станал вешт со жиците работејќи 30 години како електричар. Научил толку многу, што своето знаење го преточил во впечатливи уметнички дела, така што од обична жица изработува деликатни скулптури на дрвја. Секое дело започнува со обича жица која ја витка и трансформира во скулптура која изобилува со детали.

Медисон никогаш не употребува лепило или калај при создавањето на неговите дела

dr01 dr02

Ја плете жицата за самата да се држи во сложениот дизајн

dr03 dr04

По природа, ниедно дрво не наликува на друго

dr05 dr06

Сподели на Facebook
пати видено