За кои луѓе во нашето општество мислите дека се суперхерои? Пожарникарите? Полицајците? Војниците или можеби докторите? А што мислите за санитарните работници?

Овие двајца мажи кои работат како чистачи на планината Таиханг секој ден се херои. Буквално. Двајцата колеги кои работат во провинцијата Хенан во Кина решиле да додадат малку шмек во нивната работа.

Па така, за нивната опасна работа решиле да изберат и соодветни костими, како оној на Спајдермен, кои ги носат секој ден. Со или без костим, Кинезите заслужуваат восхит за нивната експедитивност и грижа за природата.

spd01

spd02

spd03

spd04

spd05

spd06

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено