Светов е лудо место и благодарение на интернетот имаме бескраен достап до информации за него. Дури и премногу информации, бидејќи овој свет кој го нарекуваме дом никогаш не престанува да не изненадува.

1. Во Уганда има племе кое се вика Буганда, а нивниот јазик се вика Луганда.

fakti01

2. Ако цело време одите на исток, секогаш ќе одите кон исток. Но ако одите во правец на север, после некое време ќе одите кон југ.

fakti02

3. Орлите се парат во воздух.

fakti03

4. Со самоуправувачките автомобили на Гугл се случиле само две сообраќајни несреќи.

fakti04

Еднаш кога бил возен рачно и еднаш кога воопшто не бил возен.

5. Канада е збор од јазикот на едно од локалните индијански племиња и значи „Големо село“.

fakti05

6. Ако ја раширите сета ДНК во вашето тело, нејзината должина ќе изнесува како должината од сонцето до Плутон помножена шест пати.

fakti06

7. Кокосовите ореви годишно убиваат повеќе луѓе од ајкулите.

fakti07

8. Жирафите можат да издржат без вода подолго од камилите.

fakti08

Високиот процент на вода во лисјата кои ги јадат прави да не мора често да пијат вода.

9. За сосема кратко време вие сте биле најмладата личност на планетата.

fakti09

10. Има повеќе ѕвезди на небото отколку зрнца песок на Земјата.

fakti10

11. Севкупната тежина на сите мравки на Земјата е поголема од севкупната тежина на сите луѓе.

fakti11

12. Изметот на вомбатот е во форма на коцка.

fakti12

Тоа помага изметот да стои на место и на тој начин ја одбележуваат својата територија.

13. Коњите не можат да дишат низ уста.

fakti13

Тенката кожа која спречува да вдишат храна исто така ги спречува да дишат низ уста.

14. Саудиска Арабија увезува камили од Австралија.

fakti14

Месото од камили се смета за специјалитет и очигледно во Саудиска Арабија нема доволно камили.

15. Постои вид на октопод кој е бесмртен.

fakti15

Тоа е единственото животно кое може да се врати во својата фаза на сексуална незрелост откако еднаш ќе достигне степен на сексуална зрелост.

Сподели на Facebook
пати видено