Стареењето е страшно. Секој нов роденден е уште еден потсетник за целите коишто не сте ги постигнале, луѓето со коишто се изгубиле контакт, или за можностите кои ве одминале. Овој проект докажува дека негативните мисли се единственото нешто коешто навистина може да се испречи помеѓу нас и уживањето на секој момент во секоја возраст.

Рускиот автор Владимир Јаковлев го започнал проектот „Возраст на среќата“ за да ги промени нашите претстави за тоа како ќе изгледа нашиот живот откако ќе навршиме 70, 80, 90, па дури и 100 години.

1. Рут Флауерс

st01

Денес 72-годишната Рут решила да стане ди-џеј на свои 68 години.

2. Анет Ларкинс

st02

На 70 години Анет изгледа навистина младолико благодарение на вегетаријанската исхрана.

3. Д-р Џефри Лајф

 st04

Д-р Лајф почнал да го сфаќа сериозно вежбањето на возраст од шеесет години.

4. Дуан Цинфу

st05

На 73-годишна возраст Дуан е способен за такви движења со коишто дури и многу помладите атлети би имале потешкотии.

5. Лојд Кан

st06

78-годишниот Кан почнал да вози скејтборд на 65-годишна возраст.

6. Пат и Алиша Мурхед

st07

Овој пар, на возраст од 81 и 66 години ужива во скокањето со падобран.

7. Грета Понтарели

st08

Грета е 61-годишна танчерка на шипка.

8. Роберт Марчанд

CYCLING-FRA-TRACK-FRANCE-RECORD

Човеков е 102-годишен велосипедист.

9. Дорис Лонг

st10

Денес на возраст од сто години, Дорис започнала со планинарење на 85-годишна возраст.

10. Синди Џозеф

st11

На шеесет и една година Синди сѐ уште активно вежба фитнес, позира и води популарен видео блог.

11. Александар Розентал

st12

Александар е 96-годишен скијач.

12. Лин Рут Милер

st13

Денес на 80 години, започнала да се занимава со стенд ап комедија на 70 години.

13. Ивон Даулен

st14

Ивон е 87-годишна лизгачка на мраз.

14. Џим Морис

st15

78-годишниот билдер станал вегетеријанец на 50 години.

Сподели на Facebook
пати видено