Некои семејства во слободното време играат табла или карти, други гледаат филмови. Но за две семејства од централно Мексико украсувањето автомобили е основен дел од нивното „семејно време“. Иако на прв поглед звучи чудно, резултатот е навистина вонземен, постигнат со многу љубов и внимание. При украсувањето биле употребени околу 2 милиони парчиња стаклена мониста и пчелин восок, со помош на кои се обликувани најразлични мотиви од мексиканската култура. Фолксваген Бубата е сама по себе уметност, но ова навистина остава без здив.

b01 b02 b03 b04 b05 b06 b07 b08 b09 b10 b11 b12 b13 b14

Сподели на Facebook
пати видено