Секојдневнието знае да биде толку мачно. Секое утро собирате енергија само колку да истерате уште еден ден на работа. Во текот на денот, социјалните медиуми ве информираат за сиот хаос, уништување и тага кои се случуваат во вашиот град и во целиот свет. Наскоро во мозокот почнува да навлегува мрачна перспектива која го уништува и последното пламенче надеж кое се обидуваме да го зачуваме во нас.

Така, кога ќе се појават видеа како ова, важно е да обрнете внимание. За 7 минути од вашето време, ќе имате можност да видите дека не секој е ужасен. Всушност, постојат луѓе кои навистина се херои. Запомнете дека светот колку и да ни се чини нефер и студен, неговата промена на подобро зависи само од нас. Не дозволувајте да бидете повлечени од туѓите лоши ставови.

Сподели на Facebook
пати видено