Кренете рака ако мислите дека до 2100 година ќе имаме летачки автомобили, роботи со вештачка интелигенција, летувања на Марс и крајно интелигентни куќи. Луѓето прават предвидувања за тоа како ќе изгледа иднината со векови. За жал, тие се обично претерани, па дури и утописки, а општеството се чини дека не ги следи креативните желби.

Angie’s List се здружи со Neomam Studios за да визуелизира 7 од најекцентричните футуристички идеи што ги имаа луѓето за нашите идни куќи со нивните реални архитектонски прикажувања. Тим истражувачи и уметници ги собраа концептите на научни фантастични стилови на домови што нашите претци ги замислуваа од различни децении на 20 век.

„Понекогаш остроумни, понекогаш идеалистички, често апсурдни, кои денеска ги одразуваат овие соништа за тоа како сме можеле да живееме, создаваат чувство на носталгија за таа загубена невиност.“, изјавиле од Angie’s List.

Движечка куќа (1900-ти)


Извор

Стаклена куќа (1920-ти)


Извор

Куќа на тркалање (1930-ти)


Извор

Лесна куќа (1940-ти)


Извор

Вселенска куќа (1950-тите)


Извор

Купола куќа (1950-тите)


Извор

Подводна куќа (1960)

Извор

Сподели на Facebook
пати видено