Вушу или Кинеско Кунг-Фу е боречка вештина која во себе опфаќа повеќе аспекти, како што е на пример користењето копје. Да погледнеме како изгледа еден настап во оваа дисциплина, која според тежината може да се спореди единствено со ритмичка гимнастика, но кинеската е екстремно опасна.

Сподели на Facebook
пати видено