Брзината со која се пишува на компјутер од ден на ден сѐ повеќе ги исфрла од употреба пенкалото и хартијата, но убавиот ракопис сеуште воодушевува. 14-годишната Пракрити Мала го објавила своето писмо на интернет и стана вистинска ѕвезда. Се шпекулира дека Мајкрософт ги откупиле правата од девојчето за да направат фонт според нејзиниот ракопис.

Сподели на Facebook
пати видено