Замислете да влезете во некое мало село и насекаде да гледате само близнаци. Точно тоа се случува кога ќе отидете во индиското село Кодини.

Селото има необично висок процент на близнаци. Од вкупно 2000 жители 204 пара се близнаци. Секоја година во селото се раѓаат по 15 пара нови близнаци. Според селаните, овој феномен започнал да се случува во 1949. Дури и жените и мажите кои не се од Кодини, а живеат таму, сеуште имаат висок процент на раѓање на близнаци. Интересен е фактот што Индија е една од земјите во светот со најмал процент на близнаци.

1-motika.com.mk 2-motika.com.mk 3-motika.com.mk 4-motika.com.mk 5-motika.com.mk 6-motika.com.mk 7-motika.com.mk 8-motika.com.mk 9-motika.com.mk 10-motika.com.mk

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.

Сподели на Facebook
пати видено