Поставена во водите на западниот брег во Насау, Бахами, „Океанскиот атлас“ е последната подводна скулптура на уметникот Џејсон деКаирес Тејлор, познат по неговите напори да изгради подводни скулптурни паркови во океаните ширум светот. Цементните фигури на Тејлор се изградени со издржлив материјал кој е pH неутрален и кој го поттикнува развојот на корали и други подводни форми на живот. Со висина од 4.5 метри и тежина над 60 тони, Океанскиот Атлас е најголемата подводна скулптура во светот.

decaires-hero jason-2 jason-3 jason-4 jason-5 jason-6

Сподели на Facebook
пати видено