Вакво движење на земјиштето не е реткост во последните години на Тибет, а се случува затоа што земјата е многу влажна а слојот под неа е замрзнат. Според некои експерти, причина за ова е големото загадување на Кина кое влијае врз климата на Тибет.

Сподели на Facebook
пати видено