Италијанскиот уличен уметник Блу само што ги завршил овие џиновски мурали врз две страни од една зграда во Рим. Во делата искористува 48 прозорци како усти и очи за 27 лица кои го привлекуваат вниманието на секој минувач. Можете да видите повеќе детали на неговиот блог, како и самите да се прошетате околу зградата со помош на Google Street View.

blu-1

blu-2

blu-3

blu-4

blu-5

blu-6

Сподели на Facebook
пати видено