Психологијата може да ни каже многу за способностите, талентите и карактерот на личноста од начинот на кој ги уредува предметите во просторот. Постои цела област посветена на ова: психогеометрија. Ова е тест кој ќе ви помогне да ја најдете вашата силна страна. Ќе ви треба само една минута за да ги запомните вашите секојдневни навики.

Замислете дека имате 4 јајца и кутија. Како ќе ги распоредите?

Опција А

Вашата моќ е креативноста. Секогаш сте полни со идеи и не можете да седите на едно место долго или да правите досадни задачи. Исполнувањето на 15 задачи истовремено и да бидете во центар на вниманието на колегите и роднините – тоа сте Вие.

Ја гледате суштината на нештата. Можете да ги поедноставите, да го отсечете вишокот и да создадете хармонија околу себе. Вашата светла личност привлекува восхитувачки погледи и гарантира интерес и внимание на разни луѓе. Почитувајте ја и развивајте ја Вашата сила. Светот мора да ја види!

Опција Б

Вашата сила е логика и аналитички ум. Вие сте роден организатор. Вашите бесценети особини на напорна работа, методичност и упорност помагаат да се создаде хармонична структура меѓу огромен број задачи.

Вашиот аналитички начин на размислување ќе Ве направи одличен лидер или извршен директор. За да постигнете успех брзо, застанете кога се обидувате да соберете повеќе и повеќе информации. Само потпирајте се на Вашиот неверојатен и уникатен ум и ќе ги постигнете целите кои сте ги поставиле.

Опција В

Вашата сила е флексибилност. Вие сте во можност да маневрирате меѓу тешкотиите, да научите нови работи и да растете, создавајќи прекрасен свет околу вас. Сега ќе поминувате низ период на транзиција. Потоа, ново ниво Ве очекува – во Вашата кариера, личен живот и односи со други луѓе.

Флексибилноста на Вашиот ум ќе Ви овозможи да победите насекаде. Користете ги Вашите способности и методички вештини, комбинирајте ги со љубопитност, бидете отворени за сè ново, и ќе бидете во сопствена класа во деловниот свет.

Опција Г

Вашите предности се одлучност и решителност. Лидерските вештини и способноста за брзо анализирање на ситуацијата и донесување одлуки ќе Ви помогнат да постигнете професионални цели. Луѓето се привлечени од Вас, восхитувајќи се на Вашата способност да го задржите фокусот и да се движите напред, без оглед на сè.

Сподели на Facebook
пати видено