Сите ние имаме „темна страна“, карактеристики кои нема да ги признаеме дека ги имаме, ниту на пријателите а понекогаш и на нас самите. Преку овој едноставен тест ќе се соочите со карактеристиките кои ги криете. Првин одберете која од фотографиите е најмногу одбивна според Вас, а потоа погледнете го резултатот на крајот од статијата.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

 

Резултати

1. Вие нема да си признаете на себе дека сте завидливи. Но, зависта е многу честа појава. Покрај тоа, таа може да Ве мотивира да се движите напред.

2. Вие нема да признаете дека сте ранливи и чувствителни. Луѓето околу вас имаат впечаток дека сте силни, но но сè што сакате е некој на кој ќе се потпрете. Споделете ги чувствата со најблиските и ќе видите колку подобро ќе се чувствувате.

3. Вие нема да признаете дека не можете да кажете не. Ќе се согласите да помогнете на некого, а потоа ќе се лутите на себе. Но, не треба да се гришите што другите мислат за Вас. Единственото мислење кое е важно, е Вашето.

4. Вие нема да признаете дека се плашите од промени. Промените прават да излезете од зоната на удобност, а тоа ги вознемирува луѓето. Одлучете што сакате да промените, како ќе го направите тоа,а потоа направете план. Стравот ќе престане и ќе бидете подготвени да го остварите планот!

5. Вие нема да признаете себеси дека не сакате да ја преземете одговорноста. Време е да престанете да ги обвинувате другите за Вашите проблеми. Ова е првиот чекор во преземањето на контролата врз Вашиот живот и успехот.

6. Вие нема да признаете дека се плашите да правите грешки. Но, не е поентата секогаш да правите сè совршено. Силата доаѓа од способноста да се надградувате, да учите од искуството и да продолжите понатаму.

7. Вие сте целосно искрени со себе и немате што да криете. Вие се гледате себеси такви какви што сте, не се плашите од промени, и сте подготвени да ги постигнете своите цели. Со среќа!

Сподели на Facebook
пати видено