Винарот Питер Бигнел наместо да го фрла виното кое го плукале при дегустација, почнал да го собира и му текнало да се обиде од него да направи ракија. Така новиот пијалак тој го нарекол „Бакнување непознат“. Новиот пијалак со јачина од 48 степени и со вкус кој потсетува на Бренди, со неверојатна брзина се распродал на фестивалот Rootstock.

Еве како изгледа правењето суровина за новиот пијалак.

Сподели на Facebook
пати видено