Норвешка е еден од најсјајните скандинавски скапоцени камени, и дури нејзините најгруби пејсажи сјаат со прекрасен сјај. На Норвешка насекаде ѝ се восхитуваат поради природните реткости и убавини: длабоки шуми, арктички тундри, високи планински врвови, живописните куќи со трева на покривите, и се разбира, величествените фјордови. Затоа воопшто не е чудно што привлекува патници од целиот свет. Ако сѐ уште не сте ја посетиле оваа земја, еве 27 добри причини зошто да не ја пропуштате таа можност ако некогаш ви се укаже.

Сволваер

nr01

Ода

nr02

Рејне

nr03

Рејнебринген

nr04

Рјорос

nr05

Рендјолсетра

nr06

Фредванг

nr07

Тролтунга

nr08

Нигардсбреен

nr09

Блеик

nr10

Лофотенските острови, мостовите Фредванг

nr11

Тролстиген

nr12

Утро во Норвешка

nr13

Геирангерфјорд

nr14

Есен во Лофотен

nr15

Лофотенски острови

nr16

Ваерој

nr17

Плажата Хјојвика, Вестерален, северна Норвешка

nr18

Лисевејен

nr19

Скјолден

nr20

Сенја

nr21

Торгхатен

nr22

Сенја

nr23

Црква во Боргунд

nr24

Рамберг

nr25

Рејне

nr26

Преикестолен

nr27

 

 

Сподели на Facebook
пати видено