45-годишниот Крис Шо од Австралија бил дијагностициран со агресивна форма на рак на желудникот. Таткото на 4 деца успеал да се бори со страшната болест 14 месеци, но потоа му било соопштено дека повеќе ништо не може да се направи и дека неговиот живот може да згасне во секој момент.

Тогаш Крис изразил желба да не почине во болницата туку во последните мигови да биде опкружен со семејството и пријателите.

Така тој бил качен во амбулантно возило и на патот кон дома им раскажувал на возачот и медицинската сестра кои биле со него за неговата омилена плажа, која постојано ја посетувал со сопругата и децата. Крис ги замолил доколку сакаат да го однесат на плажата Бернс Бич во Перт за последен пат.

Секако несебичните луѓе воопшто не размислувале да дадат одговор и Крис веднаш бил однесен на неговата омилена плажа. За жал по само две недели Крис починал, а неговата скршена сопруга не сакала доброто дело на персоналот од болницата да остане нераскажано.

„Најситниот гест, најмалиот гест. Не е финансиски, не е монетарен, тоа не е нешто што може да се држи во рака. Тоа беше само едно брзо прашање и излегување на свеж воздух дваесет минути. Тие беа наши ангели за тој ден, тие навистина станаа наши ангели. И за тоа ќе бидеме вечно благодарни. Гледајќи го океанот, чувствувајќи го сонцето, ветрето, бесконечно… Ништо не би можело да го замени тоа, никогаш.“, вели сопругата на Крис, Кајли.

Сподели на Facebook
пати видено