Традицијата се вика „Фрлање на мечиња“. Насекаде низ Канада и северните делови од САД, навивачите доаѓаат специјално подготвени со мечиња и кога домашниот тим ќе го постигне првиот гол се случува ова. Собраните мечиња потоа им се даваат како подароци на сиромашните дечиња.

Сподели на Facebook
пати видено