Македонија 1903-та. Комитите се спуштиле во селото да регрутираат нови членови.
Војводата:
– Ајде Јоване, ќе те правиме комита!
Јован:
– Важи, ама ајде од утре, денес не можам петок е. Јадев грав и ќе ја издадам четата!

Сподели на Facebook
пати видено