Полицаец запира автомобил за проверка.
— Возачката за проверка ве молам!
– Извинете, сум ја заборавил дома.
– Не ме интересира. Пишувам казна. Вашето име?
– Орце Никловски.
– Абе ти ли мене ќе ме зафркаваш, мислиш не знам јас кој е Орце Николовски?! Кажувај го точното име да не те носам во станица!
– Добро господине полицаец, добро. Григор Прличев.
– Ахааа… А можело значи! И зошто мораше да се расправаме?

Сподели на Facebook
пати видено