Секој кој живее на оваа планета знае дека секојдневнието тука се состои од подеми и падови, од борби со победи и порази.

Погледнете ги овие фотографии: без оглед на тоа кој е прикажан на нив – лебеди, крокодили, лавови или луѓе – тие се самиот живот, со својата енергија, болка, среќа, гнев и убавина.

1. Гепард лови мала газела (сѐ се завршило добро)

2. Крокодил лови антилопа-гну

3. Монголски коњаник

4. Рибар спасува момче за време на висока плима

5. Торнадо

6. Париските студенти протестираат против образовните реформи

7. Луѓето се возат на покривот на преполниот воз за да стигнат дома за верски празник (Индија)

8. Кошаркарски терени во Кина

9. Слонот преминува река со крокодили

10. Една жена од номадск непалско племе носи заспано дете

11. Носорози без рог

12. Поглед од црниот лебед

13. Баобаби во стил на Ван Гог

14. Риба се бори за живот во устата на риба-гуштер

15. Новата кожа на камелеонот

16. Сушење на ткаенина во Индонезија

17. Лавче ја каснува мајката за опашката

18. Слонови се „капат“ во прашина

19. Час по танц во Куба

20. Зајдисонце во Националниот парк Јосемити

21. Најдобри пријатели

22. Фламинго

Сподели на Facebook
пати видено