Сопственикот на опседнатата куќа, која е наречена „најстрашната“ во светот, ќе ви плати 17.000 евра ако ја завршите, но досега никој не успеал во тоа. Најверојатно сега сите ќе си помислите: „Па колку може да биде страшна…“

Лесно е да се замисли дека сме подготвени да преминеме преку сѐ за да дојдеме до 17.000 евра, но Мекејми Манор постојано докажува дека верувањето и да се реализира тоа не е исто.

Застрашувачкото искуство се случува во Самертаун, Тенеси и е во сопственост на Рас МекКами, кој го опишува како „ментална игра“. Мора да имате 21 година за да влезете и се што ќе ве чини е торба со храна за кучиња за петте кучиња на Рас, но присутните треба да исполнат неколку барања пред да им се дозволи да започнат со предизвикот.

Наместо да ви се разјаснат само правилата и да влезете, првин треба да поминете тест за физичко здравје, да потпишете договор од 40 страници на кој стои дека сопственикот не презема одговорност за вашите повреди, лекарско уверение, безбеден збор, доказ за медицинско осигурување и проверка на позадината. Во овој момент можете да започнете да добивате идеја колку е страшно ова искуство.

Мекејми исто така ги тера учесниците да гледаат двочасовно видео насловено „И тогаш немаше никој“, во кое се гледа компилација од сите што не успеале да го комплетираат прогонуваното искуство. Во текот на видеото, фразата „навистина не сакате да го направите ова“ се повторува многу пати.

Сопственикот не се воздржува во својата куќа на ужаси и учесниците кои се доволно храбри за да влезат, ќе доживеат влажни услови, физички тешки околини, близок контакт со суштества и многу реални и графички хорор сцени.

Иако многу застрашувачки искуства не дозволуваат актерите да ги допрат присутните, тоа не е случај во Манор Мекејми, бидејќи неговите работници можат да ве подложат на секакви грозни тешкотии, иако не смеете да ги допрете или да им возвратите. Застрашувачката турнеја, наречена „Пустош“, може да трае повеќе од 10 часа. Учесниците можат да одат сами, или можат да учествуваат во „персонализирано интерактивно искуство“ од две лица.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Сподели на Facebook
пати видено