102-годишен сопруг и неговата 100-годишна сопруга ја прославија својата 80-годишнина од свадбата. Џек и Џоан Бер, кои се венчале на 3 август 1939 година, само неколку недели пред почетокот на Втората светска војна, не поминале ниту една ноќ разделени, откако тој се вратил дома по службата во конфликтот.

Тие неодамна се преселиле во дом за стари лица во Кодсал, Стафордшир – но одбиле да се напуштат и се погрижиле да се преселат во заеднички стан откако двајцата претрпеле пад дома пред неколку недели.

Г-дин и г-ѓа Бер, кои се со потекло од Кендал, Кумбриа, решиле да стапат во брак неколку години откако се запознале во велосипедскиот клуб.

„Не се чувствувам како да е долго време. Понекогаш се прашувам каде помина времето, но тогаш ги гледам моите внуци и сфаќам.“, вели Џоан.

Кога ја прашале кој е нејзиниот совет за среќен брак таа одговорила: „Мојот совет е да разговарате за нештата и да не легнувате го кревет лути. Не верувам кога парови ќе кажат дека немале ниту една кавга, но ние секогаш разговараме за нашите проблеми и ги решаваме пред крајот на денот.“

„Беше прекрасно искуство, прекрасен среќен брак. Ние сме многу среќни што се најдовме.“, додава нејзиниот сопруг Џек.

Сподели на Facebook
пати видено