Мачките владеат со интернетот, но не сите мачки се создадени еднакви. Владеејќи со слабиот човечки род, некои од нив се искачуваат на врвот на мачешкото општествено скалило, станувајќи славни меѓу луѓето. Овој пост е посветен на најпознатите мачки на интернет, без разлика дали се прославиле со убавиот изглед или со впечатливите животни приказни.

1. Широнеко, најсреќната и најпоспана мачка на сите времиња

m01

m02

m03

 

2. Гарфи, најлутиот мачор на светот

m04

m05

m06

m07

 

3. Хани Би, слепото маче планинар

m08

m09

 

4. Венус, мачката со две лица

m10

m11

 

5. Мачорот Сем има веѓи

m12

m13

 

6. Мару, господарот на кутиите

m14

m15

m16

 

7. Мачорот муртенко

m17

m18

 

8. Снупи, најслаткото маче на сите времиња

m19

m20

m21

 

9. Банји, зачудената мачка

m22

m23

 

10. Лил Баб, вечното маче

m24

m25

 

11. Хамилтон, мачорот битник

m26

m27

 

12. Монти, мачорот кој се родил без носна преграда

m28

m29

13. Фукумару, најпријателската мачка со хетерохромија

m30

m31

m32

 

14. Китлер

m33

 

15. Полковникот Мјау, Гинисовиот рекордер за должина на влакното

m34

m35

m36

 

16. Нала, шокираната мачка

m37

m38

m39

 

17. Лилу, мачката со очила

m40

 

m41

m42

 

18. Лазарус, мачорот вампир

m43

m44

 

19. Заратустра од „Fat Cat Art“

m45

m46

m47

 

20. Сити, долгнавестата мачка

m48

m49

m50

Сподели на Facebook
пати видено