Колку и да не сме го сакале училиштето, сите сме го имале тој еден учител/наставник/професор(ка) кој успеал да го привлече нашето внимание и да нѐ заинтересира да научиме нешто. Овој пост е посветен на тие несекојдневни просветни работници – кои си ја сакаат својата професија и знаат како да комуницираат со децата и активно да ги вклучат во наставниот процес.

1. Учители доаѓаат во пижами како знак на протест против решението крајниот испит да се одржи во седум наутро.

n01

 

2. Најдобрата домашна задача

n02

 

3. Учителов црта прекрасни цртежи со креда за да ги иснпирира неговите ученици

n03

n04

 

4. Овој пак секој ден на работа доаѓа со скејтборд.

n05

 

5. Креативни фотографии за годишниот алманах.

n06

6. Наставник по математика ги довршува чкртаниците на неговиот ученик.

n07

 

7. На оваа учителка ѝ се смачило учениците да не ѝ ги враќаат моливите.

n08

 

8. 40 години со истата облека за табло.

n09

 

9. Да се знае дека предава историја.

n10

 

10. Наставник по хемија со чувство за хумор

n11

 

11. Наставник по физика објаснува што е тоа течност

n12

 

12. Учеников заспал на час, и тоа треба да се овековечи.

n13

 

13. Учителкава нашла напуштени мачиња близу училиштето, и со нив отишла да предава.

n15

 

14. Наставник по ликовна уметност со неговите ученици прави огроми статуи и ги поставува низ Монтана.

n16

 

15. За време на паузата, учениците дознаваат што пијат нивните наставници.

n17

 

16. Директоров смислил генијален начин како да собере добротворен прилог – по еден долар од секој кој сака да му залепи лента.

n18

 

17. Наставник по англиски за време на тестирање го залепил ова врз ѕидниот часовник.

n19

 

18. Играње со оган за време на час по хемија

n20

Сподели на Facebook
пати видено