Кој е најголемиот кошмар за секој родител? Да остане без своето дете. Да го изгубите детето дури и на неколку минути може да предизвика огромна болка. Но, што е со оние семејства кои се разделение од своите деца со години? Меѓународниот комитет на Црвениот крст секој ден соединува по три семејствата кои биле разделени поради воен конфликт или природна катастрофа.

Сподели на Facebook
пати видено