Подводните фотографии ни отвараат нова димензија на Мајката Земја кој што обично не ја гледаме. Одбележувајќи ја убавината на водите од целиот свет, 7-миот Годишен океанска подводен фото конкурс ги објави своите победници, а сликите зборуваат сами за себе.

Судиите проценуваа илјадници фотографии од 70 земји пред да одлучат која од нив заслужува да добие повеќе од 80.000 американски долари во спонзорски награди во 16 различни категории.

Сподели на Facebook
пати видено