Кина се развива со молскавична брзина и веќе е водечка светска економска сила. За Кинезите нема предизвик кој не може да се оствари. Така и архитектите често си ја пуштаат фантазијата и си земаат слобода да изградат нешто невообичаено, како на пример зграда во форма на прстен или некоја друга чудна градба како овие подолу.

kina (1)

kina (2)

kina (3)

kina (4)

kina (5)

kina (6)

kina (7)

kina (8)

kina (9)

kina (10)

kina (11)

kina (12)

kina (13)

Сподели на Facebook
пати видено