Секоја година овој обичај предизвикува многу галама во јавноста, но жителите на селото Вале де Салгуеиро и понатаму си го практикуваат, а и децата со голем мерак му пристапуваат на пушењето цигари.

Во селото владее општо мислење дека штом момчињата ќе наполнат 14-15 години, треба да почнат да пушат цигари, затоа што така стануваат возрасни мажи.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Сподели на Facebook
пати видено