Во Рава Буаја, Индонезија, десетици мажи, жени и деца лежат на железнечката пруга. Луѓето ги рашируваат нивните раце и нозе преку пругата. Додека на соседната линија грмат возови, луѓево седат сосема смирено. Што се случува тука? Протест? Некаков култ? Масовно самоубиство?

v01

v02

Ништо од тоа. Овие луѓе некаде слушнале дека електрицитетот кој минува низ нив лечел секакви болести. Ете, гледате што сѐ може да предизвика необразованоста, суеверието и сиромаштијата.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Сподели на Facebook
пати видено