Протестите на фармерите во холандија повторно се активираа, откако владата донесе закон за намалување на емисиите на штетни гасови, кој директно ги погоди фармерите, бидејќи ќе треба да купуваат нови трактори и машини.

Изгелда властите не ја научија лекцијата од почетокот на овој месец (клик овде).

Сподели на Facebook
пати видено