Маж и жена решиле да си го поминат медениот месец во Египет, во една пустинска палата. Таман почнале со активностите на првата брачна ноќ, мажот случајно турнал некакво шише и тоа се скршило. За неколку моменти на вратата се појавил еден човек и им рекол дека е духот од шишето и дека ќе им исполни една желба. Тие си посакале луксузна вила на брегот на океаанот и еден спортски автомобил пред неа. Духот плеснал со дланките и готово, желбата им била исполнета.
– На брегот на Бахамите ве чека сосема нова вила со Ферари пред неа – рекол духот.
Младоженецот пресреќен му предложил на духот:
– Бидејќи ти направи многу убаво дело за нас, ајде посакај една услуга, во рамките на нашите можности.
– Јас многу време бев затворен во шишето, па сакам да ми дозволиш да го направам тоа еднаш со жена ти.
Младоженецот си помислил „Дух е, што може да ѝ направи“ и се согласил.

Излегол младоженецот пред палатата, за да им остави малку приватност на духот и жената. После 10 минути духот излегува од куќата и му вели на младоженецот:
– А бе возрасни луѓе сте, а уште верувате во духови.

Сподели на Facebook
пати видено