Пред четири години, убавата, млада кинеска Цју Јуанјуан била водителка на популарен ТВ квиз и станала позната во целата земја. Во тоа време таа била во брак со нејзиниот соученик и верен другар од детството.

Во март оваа година, брачните другари дознале дека чекаат бебе. Оваа вест двајцата ја примиле со голема радост. Но, при испитувањата на идната мајка, докторите откриле малигнен тумор.

majka1

Ако Кју се согласела да се лекува, таа ќе морала да почне со хемотерапија. Тоа би било фатално за нејзиното бебе. Младата жена одлучи да направи се што е можно за да роди здраво бебе, па ја одби хемотерапијата. Како резултат на тоа, тие добија син, но состојбата на мајката се влошувала многу брзо.

majka2

Кју почина на 10 декември, на возраст од 26 години, точно 100 дена после раѓањето на синот.

majka3

majka4

majka5

majka6

Сподели на Facebook
пати видено