Се вратила жената дома и решила да се пошегува со својот маж. Му ја напишала следната белешка:
„Јове, готово е! Преку глава ми е од се! Не можам да издржам повеќе! Те напуштам!“
Ја оставила белешката на масата, се скрила зад креветот и чекала.
Се враќа сопругот од работа, ја чита белешката и веднаш го зема телефонот и се јавува некаде:
– Душо, конечно ја напуштив оваа мојата вештерка, требаше да го направам ова уште пред пет години, кога те сретнав. Сега сум само твој, за 10 минути сум кај тебе…
Ја зел белешката, допишал нешто и брзо излегол надвор. Жена му, вознемирена од последиците на нејзината шега, излегла од зад креветот и одвај задржувајќи ги солзите го прочитала напишаното:
„Ти се гледа ногата. Отидов по леб.“

Сподели на Facebook
пати видено