Маж седнува во кафана. Го вади рачниот часовник, го става пред себе на масата, нарачува ракија и почнува да пие. Пие неколку ракии, го погледнува часовникот и вели:
– Време е да се приберам?
– Зошто? – Прашува келнерот – Доцна ли стана веќе?
– Не, станаа два часовника…

Сподели на Facebook
пати видено