– Уф, не знам што да правам … маж ми не престанува да пие – и се жали една жена на својата сосетка.
– А, ние со мојот тој проблем го решивме со договор. Сега смее да пие само на празници и после капење.
Во тој момент влезната врата се отвора и велегува нејзиниот маж кој се враќа од работа. Влегува во кујната и ја прашува:
– Жено, денес да не е некој празник?
– Не!
– Тогаш ќе одам да се избањам …

Сподели на Facebook
пати видено