Мажот се бричи на огледалото во бањата. Доаѓа жена му и го прашува:
– За каде толку се мазниш?
– Ќе одам да гледам коњски трки.
– Денеска нема да има коњски трки.
– Од каде знаеш?
– Се јави твојта кобила.

Сподели на Facebook
пати видено