Сите се плашат од нешто, но некои од нас имаат најчудни стравови. Како на пример страв од мачки. Да, постојат луѓе кои страдаат од Аилурофобија и се апсолутно преплашени од овие крзнени топчиња. Додека повеќето луѓе сакаат или пак ги толерираат мачките тешко е да се замисли некој кој дури и не може да помисли да се соочи со мачка.

А доколку љубителите на мачки не веруваат дека тоа е можно треба да се запознаат Сал Вулкано, кој доби предизвик да се „дружи“ со еден куп мачки. Звучи едноставно нели?

Сподели на Facebook
пати видено