Човекот има мускуларна дистрофија – генетско нарушување поради кое му слабеат мускулите. Оваа машина му помага да дише секоја ноќ, а ја користи и преку ден, сѐ повеќе и повеќе, затоа што болеста е таква и се влошува со тек на време.

Сподели на Facebook
пати видено