Кјемјира Клонгсанун забележала како останатите маратонци избегнуваат мало кученце на патот за време на маратонот во Тајланд. Таа решила да застане и да го земе во раце кученцето кое се тресело од страв.

Бидејќи немало други луѓе или куќи наоколу 43-годишната жена претпоставила дека животното се изгубило или е напуштено. Тогаш таа одлучила да направи смел и хуман потег.

Таа го земала кучето и продолжила да трча уште 30 километри со него за да го заврши маратонот. Публиката ја подржувала, а останатите учесници ја гледале и изненадено се насмевнувале. Кјемјира ја поминала целта заедно со малото кученце.

Според неа кученцето е старо само неколку месеци. Жената решила да го посвои кучето и му го дала името Чомбуенг, според името на маратонот за време на кој го пронашла. Сега малото куче живее заедно со неговите двајца нови „постари браќа“ кои веднаш го прифатиле.

Сподели на Facebook
пати видено