Инклузивноста во образованието на децата со посебни потреби е многу убава работа, затоа што другите деца ги учи на сочуство и на почитување на секое човечко суштество, но што правиме со малоумните учителките како оваа, кои растеле во друг систем на вредности?

Снимката ја објави мајката на 9-годишното дете, со коемнтар „Мојот син заслужува правда“, затоа што во моментот се води судски спор против учителката во основно училиште во Орландо, САД.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Сподели на Facebook
пати видено