Британскиот фотограф Џејмс Гифорд успеа да опфати неверојатен момент на храброст и лојалност помеѓу слоновите во Боцвана. Тој забележал како една лавица се обидува да убие мало слонче и „повикува засилување“.

Но, слончето не е само и ниту лавовите не можеа да го пробијат живиот ѕид кој го подготви неговото стадо. Погледнете ја срцезатоплувачката приказна проследена низ објективот на апаратот:

Сподели на Facebook
пати видено