Малата Мила еден ден се вратила дома со јакна која нејзините родители никогаш претходно не ја виделе. Очигледно на Мила ѝ се допаднала јакната на нејзината соученичка и решила да си ја земе дома. Но, откако нејзиниот татко реши да се соочи со неа, девојчето наместо да признае на секаков начин се обиде да се извлече од ситуацијата.

Таа брзо и точно одговараше на испрашувањето на нејзиниот татко и вели дека јакната ја купила во „продавница за јакни“ и тоа за „пет пари“. Наредното утро Мила ја вратила јакната на соученичката и мајката на девојчето не се налутила.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.

Сподели на Facebook
пати видено