Фатил Зоран Заев златна рипка. Таа, како што е редот, ветила дека ќе му исполни 3 желби.
Заев немал идеја и ја однел во македонскиот парламент за заедно со колегите да ги изгласаат желбите со двотретинско мнозинство. По скратена постапка решиле ова да бидат трите желби:
1. Да ја примат Македонија во ЕУ
2. Минималната плата да биде 1000 евра.
3. Цел свет да почне да ја почитува македонската нација.
Златната рипка кога ги слушнала желбите им рекла:
– Слушајте идиоти, за да ви ги исполнам овие 3 желби, треба сите веднаш да ве испотепам!

Сподели на Facebook
пати видено