Земјоделец од едно македонско планинско село оди на семинар за ИПАРД програма за рурален развој.
Семинарот организиран од странци, јадење, пиење, колку ти душа сака. По некое време јадење и пиење, нашиот го вика келнерот:
– Дечко, ај спакувај ми го ова за дома. За кучето.
– Но господине, тоа е Шведска маса.
– Што ми е гајле мене од каде ви е масата!?

Сподели на Facebook
пати видено