Комисијата на НАСА ги интервјуира кандидатите за еднонасочно патување до Марс.
Првиот кандидат – инженер.
– Колку пари сакате?
– 1 милион. Сите пари ќе ги донирам за научни истражувања.
Вториот кандидат – доктор. Комисијата му го поставува истото прашање.
– 2 милиони – еден за моето семејство, другиот ќе го донирам за медицински истражувања.
Третиот кандидат – македонски пратеник. Прашањето е исто, а пратеникот одговара:
– 3 милиони – еден за мене, еден за вас, а третиот за инженерот – него ќе испратиме.

Сподели на Facebook
пати видено