Македонски оптимист оди на психијатар.
Психијатарот:
– Замислете си дека дедо Ви умрел…
– Е, имам уште еден.
– Доцните на погребот.
– Седнувам во колата и гас.
– Но вие се плашите од големи брзини.
– Ќе испијам шише ракија за храброст!
– Но, бидејќи сте пијан и возите брзо, ве запира полиција…
– Ќе се „разбереме“…
– Не можете да се „разберете“. Ве запрела полицајка.
– Ќе се запознаеме и малку ќе пофлертувам.
– Да , ама таа е многу грда!
– Да , ама јас веќе сум пијан!

Сподели на Facebook
пати видено